top of page

En sosial entreprenørs historie

En liten bedrift med et stort hjerte

Om oss

Mangfold, miljø og menneskeverd

NewUse ble etablert som en hjelpeorganisasjon i Hikkaduwa, Sri Lanka i 2016. Gjennom frivillig arbeid, innsamling av donasjoner, etablering av bruktbutikk og tilbud om arbeidspraksis til befolkningen, har NewUse bidratt med å hjelpe mennesker i vanskelige situasjoner med å kunne forsørge seg selv. Overskuddet fra butikken har gått uavkortet til hjelpeprosjektet, i form av støtte til bosted, utdannelse, førerkort og innkjøp av essensielle artikler - alt for å hjelpe befolkningen med å forsørge seg selv.

 

Året etter, i 2017, ble NewUse etablert i Sandefjord. Den gang holdt vi til i et lite lokale i sentrum, men målet var det samme; vi ønsket å hjelpe mennesker i vanskelige situasjoner med å skape og bidra til et verdig liv. Ved hjelpe av kartlegging, arbeidstrening, praktisk og teoretisk undervisning, oppfølging og støtte har NewUse vært en bidragsyter til at innvandrere har kommet i fast arbeid, nye lokale bedrifter har blitt etablert, og både sosioøkonomiske, samfunnsøkonomiske og helserelaterte utfordringer har blitt redusert.

Vi er opptatt av mennesker og vi er opptatt av mangfold. Det er derfor viktig for oss at våre ansatte både har faglig innsikt og et brennende engasjement for å hjelpe andre. I dag er vi lokalisert på Skiringssal, i et større verksted, der vi har mulighet til å hjelpe flere. De siste årene har utenforskapet i Vestfold blitt større. Vi har tatt vår del av ansvaret for å snu denne trenden, ved å utvide både målgruppen og kapasiteten vår. I dag kan du finne deltakere fra både Syria og Sandefjord - og alt imellom - her hos oss.

I NewUse er vi opptatt av miljøet, bærekraft og sirkulær økonomi. Derfor er det meste av våre maskiner og materialer gjenbruksartikler fra lokale produsenter og samarbeidspartnere. Vi ser verdien av gjenbruk, og ønsker å ta del i dugnaden for å hjelpe miljøet.

Film

Møt de ansatte

Jørn Hammelow-Berg

Jørn Hammelow-Berg

Daglig leder

Ibrahim Banarali

Ibrahim Banarali

Møbelsnekker

Johnny Akerholt

Johnny Akerholt

Administrasjonsansvarlig

Orry Redbeard Henriksen

Orry Redbeard Henriksen

Veileder i bygg- og anleggsfag

Younus Sharifi

Younus Sharifi

Skredder

Johannes Ramge

Johannes Ramge

Prosjektmedarbeider

Olena Khalanhot

Olena Khalanhot

Lærervikar

Anders Hasle

Anders Hasle

Pedagog og veileder

Hva sies om oss?

Sveis

Arbeidstaker innen sveis

Trening i verkstedene har vært avgjørende for at jeg kom i jobb!

Tømrer

Arbeidsgiver innen tømrerfaget

 NewUse har verksteder med moderne utstyr, hvor det trenes på relevante arbeidsoppgaver.

NAV

Veileder fra NAV

NewUse er en reel arena med gode verksteder, som tilrettelegger for individuell tilpasning i opplæring.

bottom of page